ENDERUN GÜNDEM

Hasan Uzun Özel Enderun Liselerinde

Özel Enderun Liseleri daha bilinçli ve özgüvenli bir toplumun var olması için öğrencilerini medya konusunda bilinçlendirdi. Zihin ve gönül gelişiminde medyanın hâkim konumda olduğu şu dönemde bireylerin daha dikkatli olması amacıyla usta yazarlardan Hasan UZUN’udavet etti.

Özel Enderun Liselerinde Hadis Sohbeti

Özel Enderun Liseleri’nin düzenlediği “Hadis Sohbeti” konulu etkinlik öğrencilerin Peygamber Efendimizi daha iyi tanımaları ve O’nun sözlerini doğru bir şekilde idrak etmeleri için gerçekleştirildi.

Okul Aile Birliğinden Kapadokya Gezisi

Özel Enderun Liseleri Okul Aile Birliğinin 30 Mayıs 2015'te yapacağı günübirlik Kapadokya Gezisinin programı açıklandı.

Okul Aile Birliğinden Bahar Kahvaltısı

Özel Enderun Liseleri Okul Aile Birliğinin 9 Mayıs 2015'te yapacağı Bahar Kahvaltısına teşriflerinizi bekliyoruz.

GENÇ YAZARLAR

Ay Haleleri Arasında Karanlık

Uçurumun kenarında düşünürken bir vakit/ Geldim şimdi bu hale işte

Ya Ebubekir

Seni selamların en güzeliyle selamlıyorum Ey Sıddık! Bu yazdıklarım makamına ulaşır mı, aciz bir kul olarak bu söz yığınlarım sana ulaştırılır mı bilmiyorum ama biçare yazıyorum!

Kur’an-ı Kerimde Burçların Yeri

Burûc, aynı zamanda Kur’ân’ın 85. sûresinin de adıdır. Bu sûre, gökyüzünün burçlarına yeminle başladığı için Burûc Sûresi adını almıştır. İfâde ilk âyette geçer. Mânâsı şöyledir: “Yemin olsun burçlarla dolu gökyüzüne.”

Yüzükteki Yazı

Efendimiz’ e (sav) bir yüzük hediye geldi. Hazreti Ebu Bekir'e (r.a.) verdi: - Ya Atik! Bu yüzüğü bir kuyumcuya götür de "lâ ilâhe illâllah" yazdır buyurdu.

İlk Halife

Cahiliye zamanında bir gün büyük bir ağaç dalının yanında otururken dal başına eğilir ve bir ses işitilir:“Yakın zaman da Kabe’de Haşimoğulların’dan Abdülmuttalib’in evladından Muhammed adlı bir Peygamber çıkacaktır.