ENDERUN GÜNDEM

Gençlikten Özel Enderun Liselerine Ziyaret

Özel Gençlik İlköğretim Okulu liseleri tanıma kapsamında Özel Enderun Liselerini ziyaret etti.

Enderun Liseleri Öğrencileri Bera Alanya'da Yarıyıl Tatilini Değerlendiriyor

Özel Enderun Liseleri yarıyıl tatilini de öğrencilerle birlikte geçirdi.

Enderun Liselerinden Yardım Kampanyası

Özel Enderun Anadolu Lisesi 9-A sınıfı öğrencileri “Bir Mektup Yaz Hayalin Gerçek olsun “ isimli oluşturduğu yardım kampanyasında kardeş okul olarak seçtiği Karatay İlçesi Şekibe Aksoy İlköğretim Okulu öğrencilerinin yazdığı mektuplara cevap verdi.

Medipol Üniversitesi Dekanı Enderun Liselerinde

İstanbul Medipol üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Zeki ŞENGİL ve İstanbul Medipol Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakülte Sekreteri Erol AKÇAY, Özel Enderun Liselerini ziyaret ederek öğrencilerle buluştu. .

Özel Enderun Liselerine Teşekkür

Mevlana Sevgi Evleri Müdürlüğü Kimsesiz Çocuklara Yardım Kampanyası çerçevesinde Özel Enderun Liselerine Teşekkür Belgesi Verdi.

Özel Enderun Liselerinde Şeb-i Arus

Özel Enderun Liselerinde Mevlana haftası nedeniyle Hz. Mevlana anıldı. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Harun Karakuş’un düzenlediği ve planladığı programda Hz. Mevlana’nın şiirleri hem İngilizce hem de Türkçe okunarak öğrencilere aktarıldı.

Özel Enderun Liseleri Öğrencileri Mesleğini Seçti

Özel Enderun Liselerinde Meslek Tanıtım Günleri başladı. Enderun Liselerinden mezun olup hayata atılmış, meslek sahibi olmuş ve kariyer yapan genç iş adamları Enderun Liselerinde okuyan öğrencilerle buluşarak öğrencilerin gelecekleri hakkında konuştular.

Özel Enderun Liselerinde Ara Karne Heyecanı

Özel Enderun Liseleri, öğrenci velileriyle bir araya gelerek öğrencilerin durumları hakkında etraflı bir istişare programı düzenledi. Çocukların geleceğini, ders içinde ve ders dışındaki durumunu görüşmek kaydıyla bir araya gelen öğretmenler ve öğrenci aileleri çocuklarını konuştu.

GENÇ YAZARLAR

Ay Haleleri Arasında Karanlık

Uçurumun kenarında düşünürken bir vakit/ Geldim şimdi bu hale işte

Ya Ebubekir

Seni selamların en güzeliyle selamlıyorum Ey Sıddık! Bu yazdıklarım makamına ulaşır mı, aciz bir kul olarak bu söz yığınlarım sana ulaştırılır mı bilmiyorum ama biçare yazıyorum!

Kur’an-ı Kerimde Burçların Yeri

Burûc, aynı zamanda Kur’ân’ın 85. sûresinin de adıdır. Bu sûre, gökyüzünün burçlarına yeminle başladığı için Burûc Sûresi adını almıştır. İfâde ilk âyette geçer. Mânâsı şöyledir: “Yemin olsun burçlarla dolu gökyüzüne.”

Yüzükteki Yazı

Efendimiz’ e (sav) bir yüzük hediye geldi. Hazreti Ebu Bekir'e (r.a.) verdi: - Ya Atik! Bu yüzüğü bir kuyumcuya götür de "lâ ilâhe illâllah" yazdır buyurdu.

İlk Halife

Cahiliye zamanında bir gün büyük bir ağaç dalının yanında otururken dal başına eğilir ve bir ses işitilir:“Yakın zaman da Kabe’de Haşimoğulların’dan Abdülmuttalib’in evladından Muhammed adlı bir Peygamber çıkacaktır.